Werkgeluk
Welzijn

Leg uw werknemers eens in de watten

Werknemers af en toe in de watten leggen werkt motiverend, zeker in deze tijden. Een welgemeende merci doet wonderen. Heeft u uw werknemers al bedankt voor hun inzet?

Een welgemeende MERCI

Waken over het mentale welzijn van uw werknemers, over hun fysieke gezondheid, inzetten op talent management, ondersteuning bieden via opleidingen, kansen creëren om door te groeien … er zijn zoveel zaken die van u een goede baas maken. Maar af en toe doet een welgemeende MERCI wonderen. En dat kan met een klein geschenk, een kleine attentie. Maar zorg er dan wel voor dat u attentie speciaal is én liefst ook duurzaam!

Niet zomaar een potje handzeep

De brand strategists van comma gaven het goede voorbeeld. Zij wilden hun medewerkers niet zomaar ‘een potje’ handzeep geven in coronatijden, maar kozen voor een zeep met een inspirerende boodschap. Die vonden ze bij The Gift Label uit Amsterdam. Trendy handzeepjes met leuke quotes op het label, zoals ‘Ciao Bella’, ‘You Rock’, of gewoonweg ‘Merci’.

merci

Maar minstens even belangrijk: de handzeep is 100% vegan en dus enkel met plantaardige stoffen gemaakt. En de flesjes zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal. Een bewuste keuze… Denk dus twee keer na vooraleer u zomaar een potje handzeep dropt op het bureau van uw werknemers.

Een chocolaatje bij de koffie

Een ander voorbeeld is de chocolade bij de koffie. Bij de brand strategistst van comma krijgen bezoekers een lekker kopje koffie mét chocolade van Chocolatemakers. Maar niet alleen bezoekers genieten ervan, ook de werknemers zelf uiteraard. Ook over deze keuze is nagedacht. De chocolade is duurzaam en van topkwaliteit. Over elke stap in de keten, van boon tot reep, is nagedacht om duurzaamheid te laten primeren. Het proces begint dus al bij de cacaoboeren. Ze kopen hun bonen tegen een eerlijke prijs in. Vervolgens wordt de cacao per zeilschip overgevaren naar Amsterdam om daarna in de fabriek te verwerken tot chocoladerepen. Die fabriek heeft een zero waste beleid waardoor afvalresten hergebruikt worden voor andere doeleinden. De machines zijn tweedehands en de fabriek voorziet in eigen energie met zonnepanelen. Ook aan de verpakking zit een duurzaam kantje: ze is van composteerbaar papier.

Hoe heeft u uw werknemers en collega's al eens op een speciale manier bedankt? 

laat het ons weten